REȚEAUA MILITARI
HOME
REȚEAUA MILITARI

Este un proiect demarat în 2003, dezvoltat etapă cu etapă, o rețea care asigură ieșirea spre internet a utilizatorilor din rețea. La începuturi a fost o rețea destinată sharing-ului și jocurilor de rețea cu acces la internet. În timp, utilizatorii rețelei au început să se orienteze mai mult spre browsing. Acum există trei tipuri de abonamente pe care le menținem pentru utilizatorii rețelei, dar dezvoltăm și soluții de viitor pentru diferite tipuri de utilizare.

ABONAMENTUL HOME

Este o configurație care acoperă pretențiile utilizatorilor de acasă. Are o conexiune de internet cu IP Fix cu bandă simetrică de până la 100Mbps atât download cât și upload. Este o soluție perfectă pentru utilizatorii care folosesc mai multe device-uri conectate la internet, cu o utilizare orientată mai mult spre browsing.

ABONAMENTUL HOBBY

Acesta este un abonament destinat utilizatorilor pasionați de exploatarea internetului la un nivel mai ridicat. O conexiune cu IP Fix cu bandă simetrică de până la 100Mbps, este optimizat mai mult pentru accesarea destinațiilor din internațional, care deservesc anumite aplicații pe internet cu necesități mai mari de download, upload și timpi mici de răspuns.

ABONAMENTUL MAXI

Maxi este o solutie IP Fix destinată utilizatorilor pretențioși cu accesări ale destinațiilor din toată lumea pentru aplicații cu pretenții mai mari și prioritizări ale unor aplicații de tip games, transfer imagini de calitate mare, timpi cât mai mici de răspuns și diferite caracteristici specific nivelului ridicat de utilizare a internetului. Este o conexiune care se pretează și pentru aplicațiile de tip server.

Gigabit-ul este o opțiune posibilă pentru oricare din abonamentele prezentate anterior.

ACUM DEZVOLTAM

Acum dezvoltăm și infrastructuri special pentru grupuri de utilizatori, rețele cu acces la internet și care au caracteristici customizate. Pot fi soluții de backup ale conexiunilor principale de internet sau conexiuni principale cu mai multe resurse și IP-uri, dimensionate după nevoile utilizatorilor.

Oferim și soluții personalizate pentru asociațiile de locatari / proprietari.

Soluții de internet pentru echipamente și aplicatii diverse. Solutii de acces internet pentru camera live, supraveghere video, aparate de jocuri și echipamente speciale care necesită conexiuni de internet cu caracteristici speciale.

CONECTARE ROUTER
Orice router are ca scop distribuirea unei conexiuni de internet către mai multe echipamente, fie că vorbim despre routere cu wireless sau fără wireless. Conectarea echipamentelor la internet se poate face prin cablu sau prin wireless (Wi-Fi, fără fir). Majoritatea routerelor au o intrare, unde conectăm cablul nostru prin care vine internetul în casă, aceasta poate fi diferită prin culoare sau specificațiile notate (WAN, INTERNET). Unele au portul de intrare pus separat de celelalte porturi dar este și notat. Oricum ar fi diferențiată această intrare vom urmări să indetificăm portul după notările fiecăruia pe router.

După identificare știm care este intrarea, celelalte porturi sunt pentru conecarea la internet a echipamentelor noastre din casă și sunt notate cu LAN. Totalitatea echipamentelor conectate la internet prin intermediul routerelui reprezintă rețeaua noastră de acasă. Acestea trebuie să fie conectate la router în porturile notate cu LAN sau prin wireless.
CONFIGURARE REȚEA
Pentru a configura rețeaua: În cazul în care sistemul de operare Windows este nou instalat, nu este nevoie de configurări speciale.

Pentru tipul de conexiune oferit de noi, trebuie activat serviciul DHCP în setarile de rețea. În setarile Windows, serviciul DHCP este activat atunci când sunt selectate opțiunile pentru obținerea adresei IP automatic și pentru obținerea adresei serverului de DNS automatic.

Pentru a verifica dacă setările sunt conforme, iată mai jos pașii pe care trebuie să-i urmați:

PASUL 1 - Pagina de desktopPASUL 2 - Iconița Network ConnectionPASUL 3 - Click stânga pe iconița Network ConnectionPASUL 4 - Click dreapta pe iconița Network ConnectionPASUL 5 - Fereastra Network and Sharing CenterPASUL 6 - Fereastra Local Area ConnectionPASUL 7 - Fereastra Local Area ConnectionPASUL 8 - Fereastra Internet Protocol Version 4

CALITATE INTERNET
Procedura privind masurarea parametrilor de calitate ai serviciilor de acces la internet

Indicatori calitate internet Trim I 2015
Indicatori calitate internet Trim II 2015
Indicatori calitate internet Trim III 2015
Indicatori calitate internet Trim IV 2015
CONTRACTUL CADRU
Informații despre Contractul Cadru.
SOLUȚIONAREA RECLAMAȚIILOR UTILIZATORILOR
Informații despre Soluționarea Reclamațiilor Utilizatorilor.