SECURITATE
HOME
SISTEME DE SUPRAVEGHERE

Sistemele de supraveghere video sunt de fapt pachete de securitate all-inclusiv, adaptate pentru casă sau pentru spaţii business. Sistemele de supraveghere video tind să includă un anumit nuămar de camere de supraveghere, o unitate de stocare a imaginilor furnizate de camere și de alte accesorii suplimentare cum ar fi cabluri, alimentatoare, elemente de conectică, etc, adaptate pentru fiecare locație.

Există o varietate de sisteme de securitate, pentru exterior, interior, pentru diferite medii de functionare, cu diferite nivele de calitate a imaginii, pe diferite tehnologii de funcționare. Toate aceste sisteme de supraveghere video sunt preconfigurate pentru instalare usoara si pot fi costumizate pentru a se potrivi nevoilor tale.

La ce să fii atent atunci când vrei să achiziționezi un sistem de supraveghere!

Când cauți să cumperi sisteme de supraveghere video, totul depinde de ce nevoi are locația respectivă. În urma unei analize de risc a obiectivului, făcută de către un specialist, se pot stabili vulnerabilitațile și ținând cont de fiecare punct slab se va adapta echipamentul potrivit. Camerele pot fi de interior sau camere de exterior, rezoluții de imagine diferite, vizualizare de noapte cu variabile de distanță și alte caracteristici specifice domeniului.

Locația să poate fi observată şi de la distanță dacă este nevoie. Este de preferat ca echipamentul să fie prevăzut cu surse neintreruptibile și care să fie dimensionate la nivelul de consum al acestuia.

Orice locație are particularitățile ei și este de preferat să consulți părerea unui specialist înainte de achiziționarea unui sistem sau a unei componente a sistemului.

SISTEME DE SECURITATE

Cum funcționează un sistem de securitate?

După analiza de risc la efracție, făcută de către un specialist în domeniu, se stabilesc punctele vulnerabile ale obiectivului si se stabilesc echipamentele potrivite fiecarui punct de vulnerabilitate.

Sistemele de securitate pentru locuințe funcționează pe conceptul simplu de a asigura punctele de intrare într-o casa cu senzori care comunică cu un panou de control sau un centru de comandă instalat undeva în casă. Senzorii sunt de obicei plasați în uși, precum și ferestre ușor accesibile. Spațiile deschise din interiorul casei pot fi fixate cu senzori de mișcare.

Fiecare obiectiv diferă, întregul sistem trebuie adaptat la absolut toate condițile din locație, fiecare element este important să-și facă treaba bine în locul în care a fost montat, orice nepotrivire a unei componente a sistemului poate creea o breșă.

De multe ori se arată că infractorii încep să devină din ce în ce mai specialiști în detectarea erorilor de sistem și a nepotrivirii măsurilor luate pentru un punct de vulnerabilitate.

Este de preferat ca înainte de a achiziționa un sistem de securitate, să fie consultată părerea unui specialist în domeniu.